Keukentips.nl - De beste keukentips van Nederland !
  Home
Recept van de dag
Kruiden
Kwaaltjes & Kruiden
Laatste recepten toegevoegd
Praktische tips
Keukentermen
Links
Zoeken
Reacties en Keukentips in de pers
contact

Wij hebben in totaal 8401 recepten aanwezig voor u !
 

Konijn in rode wijn

Catagorie : Wild
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 01:00:00
Waardering :

IngrediŽnten :

1kg konijnenbouten
zout
peper
0,5 theelepel gedroogde tijm
5 eetlepels olijfolie
5 teentjes knoflook
10 sjalotjes
1 eetlepel paprikapoeder
3dl bouillon
2dl rode wijn
400g kleine grotchampignons
0,5 theelepel gedroogde basilicum
1 eetlepel gehakte peterselie



Bereidingswijze :

Wrijf de konijnenbouten in met peper en zout. Pel de knoflookteentjes. Pel de sjalotjes en snijdt ze door midden. Maak de champignons schoon en snijdt ze door midden. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de hele tenen knoflook tot ze goudbruin zien. Haal ze dan uit de pan en gooi ze weg. Doe de konijnenbouten in de pan en bak deze in de knoflookolie aan alle kanten mooi bruin. Voeg de sjalotjes toe en laat ze licht kleuren. Strooi er paprikapoeder over en schep het door elkaar. Giet dan de bouillon en de wijn erbij en breng dit aan de kook. Draai dan de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat het 30 minuten zachtjes stoven. Voeg dan de champignons, tijm en basilicum toe en laat het nog 15 minuten zachtjes stoven. Haal dan de deksel van de pan en laat de saus nog 10 minuten inkoken. Strooi er dan wat peterselie over. Lekker met rijst.

Copyright © 2004 / Design : NewEgo[Identify Yourself] / Content : Keukentips.nl