Keukentips.nl - De beste keukentips van Nederland !
  Home
Recept van de dag
Kruiden
Kwaaltjes & Kruiden
Laatste recepten toegevoegd
Praktische tips
Keukentermen
Links
Zoeken
Reacties en Keukentips in de pers
contact

Wij hebben in totaal 8401 recepten aanwezig voor u !
 

Javaanse gehaktballen

Catagorie : Aziatische gerechten
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 00:30:00
Waardering :

IngrediŽnten :

500g rundergehakt
1 ui
2 teentjes knoflook
1 ei
3 eetlepels paneermeel
1 theelepel sambal
zout
peper
3 eetlepels olie
1dl water
4 eetlepels ketjap



Bereidingswijze :

Maak de ui schoon en snipper deze fijn. Pel de knoflook en pers deze uit. Doe het gehakt in een kom en meng er de ui, knoflook, ei, paneermeel, sambal en wat peper en zout door. Kneed alles goed door elkaar en vorm er acht balletjes van. Verhit in een pan de olie en bak de gehaktballen mooi bruin. Giet dan het water en de ketjap erbij en breng dit aan de kook. Temper de hittebron, leg een deksel op de pan en laat de gehaktballen 20 minuten zachtjes sudderen. Lekker met rijst en komkommer.

Copyright © 2004 / Design : NewEgo[Identify Yourself] / Content : Keukentips.nl