Vind je oliebollen lekker en hou je van zoet fruit, zoals ananas en appels? Probeer dan onze appel / ananas oliebollen en geniet van onze heerlijke recepten.
Ingrediënten
- 500g bloem
- 1 zakje gedroogde gist
- 1 ei
- ½ l melk
- 2 theelepels zout
- 1 appel
- citroensap
- 1 klein blikje ananas
- pan met olie
Instructies
- Rijstijd 1 uur
1.Schil de appel, boor het klokhuis eruit en rasp de appel grof.
- Besprenkel de geraspte appel met citroensap.
- Laat de ananas uitlekken en snijd deze in hele kleine stukjes.
- Doe de bloem in een kom en roer er de gist door.
- Maak in het midden een kuiltje en breek hier het ei in.
- Verwarm de melk tot handwarm en giet het in het kuiltje.
- Voeg het zout toe.
- Klop dit alles dan vanuit het midden met de mixer in de hoogste stand tot een glad beslag.
- Schep de geraspte appel en de ananasstukjes door het beslag.
- Dek de kom af met een schone vochtige theedoek en zet de kom op een warme, tochtvrije plaats.
- Laat het beslag minstens 1 uur rijzen, zodat de hoeveelheid is verdubbeld.
- Verhit de olie tot de damp er van afkomt.
- Met behulp van twee, in olie gedompelde, lepels of met een in oliegedompelde ijsschep balletjes van het beslag in de hete olie laten glijden.
- Keer na 3 minuten de oliebollen om (als ze dat nog niet uit zich zelf hebben gedaan) en laat ze aan de andere kant nog 2 minuten bakken.
- Haal de oliebollen met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Serveer ze met poedersuiker.