Keukentips.nl - De beste keukentips van Nederland !
  Home
Recept van de dag
Kruiden
Kwaaltjes & Kruiden
Laatste recepten toegevoegd
Praktische tips
Keukentermen
Links
Zoeken
Reacties en Keukentips in de pers
contact

Wij hebben in totaal 8401 recepten aanwezig voor u !
 

Surinaamse gehaktballen

Catagorie : Gehakt
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 00:40:00
Waardering :

IngrediŽnten :

400g rundergehakt
2 uien
2 tomaten
1 teentje knoflook
1 bouillontablet
1 ei
2 theelepels mosterd
1 theelepel sambal
2 eetlepels gehakte selderij
zout
peper
3 eetlepels paneermeel
75g boter



Bereidingswijze :

Maak de uien schoon en snipper deze. Pel het knoflookteentje en pers deze uit. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Verkruimel het bouillontablet. Verhit 25 gram boter in een pan en fruit hierin de helft van de uien glazig. Voeg de helft van de tomaten en het bouillontablet toe en fruit dit een paar minuten. Doe het gehakt in een kom en meng er het ui Ė tomaatmengsel, ei, mosterd, sambal, selderij, 1 eetlepel paneermeel, wat peper en zout door. Vorm van het gehaktmengsel 4 ballen. Strooi de rest van het paneermeel op een bord en wentel hier de gehaktballen door. Verhit de rest van de boter in een pan en bak hierin de gehaktballen rondom bruin. Voeg de rest van de uien en tomaten toe en laat deze even mee bakken. Draai dan de hittebron wat lager, giet een klein scheutje water erbij, leg een deksel schuin op de pan en laat de gehaktballen nog ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen. Lekker met rijst en sperziebonen.

Copyright © 2004 / Design : NewEgo[Identify Yourself] / Content : Keukentips.nl