Pepernoten horen natuurlijk bij de decembermaand. Zonder pepernoten geen sinterklaas! Voor de december maand heb ik een recept bedacht voor gezonde pepernoten. Gezond maar nog steeds even lekker. Lees snel verder voor het recept.
Ik heb een probleem, een pepernoot probleem!
Het is weer die tijd, je bent nergens meer veilig. Overal waar je komt, zijn ze te vinden. Op werk, op school, in de winkels, restaurants, bij familie, vrienden en in de meeste gevallen in jouw eigen huis! Ik heb het natuurlijk over pepernoten. Zo heerlijk, zo makkelijk en zo verleidelijk. Je kunt er niet vanaf blijven. Helaas zitten pepernoten vaak vol met ongezonde suikers en vetten.
Suiker-, tarwe- en lactosevrij.
Ik heb de oplossing bedacht, gezonde pepernoten! De perfecte oplossing. Niet alleen voor ons ‘pepernoot verslaafde’ , maar ook voor degene die niet goed tegen tarwe en lactose kunnen. Daarbij ook nog eens vegan! Een win win voor ALLE pepernootliefhebbers dus
Lees snel verder en laat jouw keuken ook naar lekkere verse pepernoten ruiken, ohja en daarna kun je er ook nog eens lekker van genieten. Wat houdt je tegen?
Stap 1: Verwarm de oven op 175 graden. Week tegelijkertijd de dadels voor 15 minuten in lauw water. De dadels zullen zorgen voor de zoete smaak van de pepernoten. Op deze manier zullen er alleen natuurlijke suikers in de pepernoten zitten. Als je helemaal geen suiker wilt, kun je de dadels ook weg laten. Dit is optioneel. Stap 2: Smelt de kokosolie in een pannetje of in de magnetron. Laat de kokosolie daarna kort afkoelen. Voeg ondertussen de speltmeel, kaneelpoeder, speculaaskruiden en het snufje zout samen in een kom. Mix de kruiden. Stap 3: Wanneer de kokosolie is afgekoeld (belangrijk dat de kokosolie wel vloeibaar blijft) voeg je deze samen met de amandelmelk toe aan de mix in de kom. Mix de ingrediënten goed door elkaar. Tot dat je een geheel krijgt. Stap 4: Laat de dadels na 15 minuten weken uitlekken in een vergiet. Maal de dadels zonder pit met een keukenmachine fijn (Hiervoor kun je ook een blender gebruiken). Voeg de dadelpuree vervolgens toe aan de pepernoten mix. Stap 5: Kneed alles samen tot een grote deegbal. (Tip: is het deeg te nat? Voeg dan wat extra meel toe. Is het deeg te droog? Voeg dan een beetje extra melk toe.) Maak van de grote deegbal kleine balletjes van ongeveer 1 centimeter . Druk deze vervolgens plat, zodat de balletjes eruit gaan zien als pepernoten. Stap 6: Leg de pepernoten op de bakplaat met bakpapier. Bak ze ongeveer 20 minuten in de oven. Controleer tussendoor of de pepernoten niet te donker worden. Elke oven werkt net iets anders. Het kan zijn dat de pepernoten in jouw oven iets korter moeten en bij jouw buurman juist iets langer. Wanneer de pepernoten lichtbruin gekleurd zijn, zijn ze perfect. Tijd om te smullen! Ingrediënten
Instructies