Hou je van gevogelte? Geniet dan van dit heerlijke patrijs recept met lekkere Hollandse zuurkool. Het gevogelte recept heeft even de tijd nodig, maar is perfect om te genieten met 4 personen.
Ingrediënten
- 2 patrijzen a circa 650g
- zout
- peper
- 4 plakken vers, vet spek
- 50g boter
- 750g zuurkool
- 250g zuurkoolspek
- 1 rookworst ( 250g )
Instructies
- Bestrooi de patrijzen met wat zout en peper en bind de plakken spek met keukentouw tegen de borstzijde vast.
- Verhit de boter in een grote pan en bak hierin de patrijzen bij vrij veel hitte rondom bruin.
- Breng in een andere pan de zuurkool met het zuurkoolspek en een scheutje water aan de kook.
- Leg de patrijzen in de pan en schep er wat zuurkool overheen.
- Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat alles circa 1 uur zachtjes koken tot de patrijzen gaar zijn.
- Wel in die tijd de rookworst 20 minuten in water dat tegen de kook aan wordt gehouden.
- Haal de patrijzen uit de pan en halveer ze.
- Snijd het zuurkoolspek in plakjes en de rookworst in vieren.
- Schep de zuurkool op een schaal, leg hier de patrijzen op en omring ze met het spek en worst.
- Serveer er aardappelpuree bij.