Kruiden & specerijen

bij Nalin

Kruiden en Specerijen zijn de smaakmakers van elk gerecht. Kruiden en Specerijen worden vaak door elkaar gehaald; dit is ook niet gek! Kruiden en Specerijen zijn namelijk beide van plantaardige afkomst. Daarnaast is het verschil tussen de twee soorten niet vast omlijnd.

Potten met kruiden en specerijen voor in de keuken
Potten met kruiden en specerijen

We spreken vaak van een kruid als het afkomstig is van een groene plantsoort. Deze planten groeien vaak in gematigde klimaten, zoals in Nederland dus. Je kunt denken aan kruiden zoals peterselie, basilicum en munt. De smaak van het kruid zit vaak in de stengel of in de bladeren van de plant.

Wanneer we spreken van Specerijen verwijzen wij naar: zaden, vruchten, wortelstokken, basten en meeldraden. Deze smaakmakers groeien voornamelijk in tropische klimaten. Bij specerijen kun je dus denken aan: Kruidnagels, peper of kaneel.

Kruiden en specerijen voor in de keuken

Bij Keukentips gebruiken wij in al onze recepten kruiden of specerijen. Bij de recepten zelf zal meer informatie staan over de kruiden en specerijen. Kom je echter in één van onze recepten een kruid of specerij tegen die je niet kent? Raadpleeg dan deze pagina en zoek naar de kruid of specerij, zodat je weet wat je aan het koken bent. Navigeer gemakkelijk van A-Z naar álle kruiden en specerijen. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan via de contactpagina contact met mij op.