Een lekker groenten recept met? Kies dan voor het bloemkool met paprika recept. Het gerecht is gemakkelijk te bereiden, snelklaar en helemaal vegetarisch. Ook dit bloemkool met paprika recept is ideaal voor 4 personen.
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- zout
- sap van een halve citroen
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 25gr gesmolten boter
Instructies
- De bloemkool schoonmaken (heel laten), wassen en opzetten in een pan met en klein beetje water, zout en citroensap (hierdoor blijft de bloemkool mooi wit).
- Kook de bloemkool in 15-20 minuten gaar.
- Maak onder tussen de paprika's schoon en snijd ze in reepjes.
- Kook de parikareepjes 2-3 minuten in een pan met wat water en zout.
- Haal de bloemkool met een schuimspaan uit het water en leg hem op een schaal.
- Haal ook de paprikareepjes met een schuimspaan uit het water, verdeel ze naast de bloemkool en giet de gesmolten boter erover.
- Lekker met een tartaartje en gekookte aardappelen.
- (eventueel bestrooid met peterselie).