Gek op mosselen? Dan moet je dit visgerecht met mosselen eens proberen. Het visgerecht staat binnen 30 minuten op tafel en laat je lekker genieten van heerlijke mosselen.
Ingrediënten
- 4kg mosselen
- 2dl droge witte wijn
- 1 ui
- 1 prei
- 3 worteltjes
- 3 takjes peterselie
- 1 laurierblad
Instructies
- Boen de mosselen schoon onder stromend koud water.
- Verwijder exemplaren die open blijven staan of beschadigd zijn.
- Laat de mosselen in een vergiet uitlekken.
- Breng in een grote pan de wijn met de grof gesneden ui, de in ringen gesneden prei, de in plakjes gesneden worteltjes de peterselie, de selderij, het laurierblad en vrij veel peper aan de kook.
- Laat het mengsel 5 minuten doorkoken en voeg er dan de mosselen aan toe.
- Laat de mosselen bij grote hitte koken tot alle schelpen zich hebben geopend.
- Schep of schud de inhoud van de pan tijdens het koken af en toe om, zodat alle mosselen tegelijk gaar zijn.
- Schep de mosselen met de groenten in een schaal.
- Serveer er enkele koude sauzen bij, zoals mosterdsaus, knoflooksaus en kruidensaus.
- Stokbrood, bruin of wit, en een glas witte wijn horen er bij.