Dit heerlijk rundvleesrecept komt uit het Oost-Europa. Volg de stappen en geniet van heerlijke gemarineerde rundvlees rundvleesrolletjes.
Ingrediënten
- 1,5dl azijn
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes peterselie
- 3 zwarte peperkorrels
- 1 laurierblad
- 1 theelepel suiker
- 1 mespuntje nagelgruis
- zout
- peper
- 4 bief lapjes à circa 125g ( uitgeklopt )
- 75g vers vet spek
- 4 grote zoetzure augurken
- 50g boter
- 3dl rode wijn
Instructies
- Breng in een pan 3dl water met de azijn, de klein gesneden ui, het uitgeperste teentje knoflook, de peterselie, de gekneusde peperkorrels, en het laurierblad, de suiker, het nagel gruis en wat zout en peper aan de kook.
- Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat alles circa 20 minuten zachtjes koken.
- Zeef het kruidige vocht in een schaal en laat het afkoelen.
- Leg de bief lapjes in de schaal en laat ze minstens 6 uur marineren.
- Neem het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier.
- Verdeel de in reepjes gesneden spek over het vlees en leg op elk lapje een augurk.
- Rol de lapjes op en bind de rolletjes vast met keukendraad.
- Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de runder rolletjes snel en rondom bruin.
- Voeg de marinade en de rode wijn toe en breng alles aan de kook.
- Temper de hittebron, leg het deksel op de pan en laat de rolletjes circa 1,5 uur zachtjes stoven tot ze gaar zijn.
- Neem het vlees uit de pan, leg het op een schaal en houd het warm.
- Kook het stoofvocht bij vrij veel hitte tot circa de helft van de hoeveelheid in.
- Schenk wat van deze saus over de rolletjes en geef de rest er apert bij.
- Serveer er gekookte aardappelen en gestoofde prei bij.