Een heerlijke varkensschnitzel recept bereid met sinaasappelen. De varkensschnitzel is hierdoor zowel mals als heerlijk zoet, kruidig en fruitig. Het varkensschnitzel recept is perfect om voor 4 personen te genieten van een varkensschnitzel.
Ingrediënten
- 4 varkensschnitzels a circa 100g
- zout
- peper
- 50g boter
- 1 teentje knoflook
- 2dl sinaasappelsap
- 1 theelepel gemalen koriander
- 0.5 theelepel gemberpoeder
- 2 eetlepels sinaasappelmarmelade
- 2 theelepels aardappelmeel
- 1 sinaasappel
- enkele toefjes peterselie
Instructies
- Bestrooi de schnitzels met wat zout en peper.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de schnitzels circa 5 minuten per kant tot ze bruin en gaar zijn.
- Neem de schnitzels uit de pan en houd ze apart.
- Fruit de geperste knoflook 1 minuut in de achtergebleven bakboter.
- Voeg het sinaasappelsap, de koriander, het gemberpoeder en de marmelade toe.
- Breng de saus aan de kook, temper de hittebron en laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Leng in een kommetje het aardappelmeel aan met wat water en bind hiermee de saus.
- Leg de schnitzels in de saus en laat alles door en door warm worden.
- Leg de schnitzels op een schaal, schenk er de saus over en garneer het gerecht met plakjes sinaasappel en toefjes peterselie.
- Serveer er aardappelkroketten en broccoli bij.